Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump kabinesini şekillendirmeye devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Trump kabinesini şekillendirmeye devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın İç Güvenlik Bakanlığına emekli general John Kelly'yi (66) aday göstereceği belirtildi.

Başkanlığı 20 Ocak'ta Barack Obama'dan devralacak olan Donald Trump, kabinesini şekillendirmeye devam ediyor.

ABD medyası, Trump'ın kabinenin önemli koltuklarından İç Güvenlik Bakanlığına emekli general John Kelly'yi getirmeyi planladığını duyurdu.

EPA'nın başına Oklahoma Başsavcısı Scott Pruitt'i getirecek

Donald Trump'ın bir başka önemli koltuk olan ABD Çevre Koruma Ajansının (EPA) başına da Oklahoma eyaleti Başsavcısı Scott Pruitt'i (48) getireceği öğrenildi.

Cumhuriyetçi parti üyesi Pruitt, fosil yakıtları desteklemesiyle bilinirken, Trump'ın petrol, doğalgaz ve kömür sektörlerinde üretimi artırma vaatlerini gerçekleştirmesine destek olacağı belirtiliyor.

Çin temsilciliğine Iowa Valisi Terry Branstad

Donald Trump'ın göreve başlamasının ardından Pekin büyükelçiliği için de Iowa Valisi Terry Branstad'ı aday göstereceği belirtildi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in kişisel arkadaşı da olan Branstad'ın aday gösterilecek olmasına Çin tarafından da destek geldi.

Çin Dışişleri Bakanı Sözcüsü Lu Kang, Branstad'ın Çin halkının eski bir dostu olduğunu ve iki ülke ilişkilerine önemli destek sağladığını belirtti.

Trump'ın aday göstereceği kişilerin Senato tarafından onaylanması gerekiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...