Yeni Zelanda'nın başbakanı Bill English olacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yeni Zelanda'nın başbakanı Bill English olacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Yeni Zelanda Başbakanı John Key'in istifasının ardından adaylığını açıklayan 54 yaşındaki Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Bill English'in, rakiplerinin çekilmesiyle başbakan olması kesinleşti.

Yeni Zelanda'da başbakanlığı 2008 yılından bu yana sürdüren John Key'in hafta başında ani istifasının üzerine bir sonraki başbakanın kim olacağı netleşti.

Key'in, aday olması durumunda destekleyeceğini açıkladığı yardımcısı Bill English, başbakanlığa adaylıklarını duyuran Polis Bakanı Judith Collins ve Sağlık Bakanı Jonathan Coleman'ın çekilmesi nedeniyle Yeni Zelanda'nın 39'uncu başbakanı olması kesinlik kazandı.

Yeni Zelanda medyası, Bill English'i ülkenin yeni başbakanı ilan etti. Ulusal Parti içinde 12 Aralık'ta yapılacak oylamada, English'in partinin genel başkanlığı ve başbakanlığa getirilmesinin tescil edilmesi bekleniyor.

Evli ve 6 çocuk babası English, John Key hükümetinde 2008'den itibaren başbakan yardımcılığı ve maliye bakanlığı görevini yürütüyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...