TİKA'dan Latin Amerikalı polis yöneticilerine 'terör konferansı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TİKA'dan Latin Amerikalı polis yöneticilerine 'terör konferansı'

DÜNYA Haberleri  / AA

TİKA Bogota Program Koordinatörü Özkan, Latin Amerika ülkelerinin polis yöneticilerinin katıldığı eğitim programında Ortadoğu'daki terör örgütleri ve FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili sunum yaptı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bogota Program Koordinatörü Mehmet Özkan, Latin Amerika ülkelerinin polis yöneticilerine Ortadoğu'daki terör örgütleri ve Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimiyle ilgili bilgiler verdi.

TİKA Bogota Koordinasyon Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Amerikan Devletleri Örgütü bünyesinde faaliyet gösteren Narkotrafik İstihbarat Okulunun, Latin Amerika ülkelerinden polis yöneticilerine verdiği eğitim programına Özkan da konuşmacı olarak davet edildi.

Konferansta DEAŞ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile Ortadoğu ve Türkiye'de son dönemde yaşanan terör saldırılarını ele alan Özkan, özellikle FETÖ'nün Latin Amerika'da yasal görünümlü işler yaparak hedefine ulaşmaya çalıştığını vurguladı.

Özkan, polis yöneticilerine, 15 Temmuz sürecini de aktardığı konferansta ayrıca darbe girişimi ve sonrasını konula bir de görsel sunum yaptı.

Konferans sonunda polis yöneticileri, 15 Temmuz sürecinin ve FETÖ'nün kıtada bu şekilde anlaşılmadığını ve ilk kez bu yapılanma hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...