HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Musul'da 'geçici siyasi komite' kurulması çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Musul'da 'geçici siyasi komite' kurulması çağrısı
Musul, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından kentin yönetimini üstlenecek "geçici siyasi komite" kurulmasını istedi.

Allavi'nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ile bir araya gelen Allavi, Musul'da sivillerin korunması ve çetin kış koşullarında acil insani yardımların ulaştırılmasını teminat altına alacak şekilde çatışmaların yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından kentin yönetimini üstlenecek "geçici yüksek siyasi komite" kurulmasını isteyen Allavi, bu komitenin kentteki tüm kesimleri temsil etmesi, güvenliği, istikrarı ve sığınmacıların evlerine dönüşünü sağlaması, yerel seçimler yapılıncaya kadar geçiş sürecini yönetmesi çağrısında bulundu.

Irak Meclisindeki en büyük Sünni grup Güçler Birliği Koalisyonu milletvekillerinden Sacide Muhammed ise kentin DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından yönetimi şu anki valilik idaresinin üstleneceğini kaydetti.

Muhammed, vali ile il konseyinin yasal bir şekilde seçildiğini ve seçimler yapılıncaya kadar geçecek sürede yeni bir siyasi komite kurulması yoluna başvurmanın mümkün olmadığını söyledi.

Koalisyon güçlerinin hava desteğiyle 17 Ekim'de başlatılan Musul operasyonunda kentin doğusunda hızlı ilerleme kaydedilirken, güney ve kuzey kesimlerinde DEAŞ saldırıları bu ilerleyişi engelliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...