HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trump'ın Çalışma Bakanı adayı da özel sektörden

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Trump'ın Çalışma Bakanı adayı da özel sektörden
Trump, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump'ın, Çalışma Bakanlığı için hazır yemek restoran zincirinin Üst Yöneticisi (CEO) Andrew Puzder'ı aday gösterdiği bildirildi.

Amerikan basınının Trump'ın ekibine yakın isimlere dayandırdığı haberlere göre, ABD Çalışma Bakanlığı için Hardee's ve Carl's Jr adlı hazır yemek restoran zincirinin CEO'su Puzder seçildi.

Puzder, adaylığının kesinleşmesiyle birlikte Trump'ın ekonomi yönetimi için özel sektörden transfer ettiği üçüncü isim olacak. Trump, geçtiğimiz günlerde ABD Hazine Bakanlığına eski Goldman Sachs ortağı Steve Mnuchin'i ve Ticaret Bakanlığına milyarder iş adamı Wilbur Ross'u aday göstermişti.

Asgari ücretin artırılmasına ve Obamacare'e muhalif

Puzder, federal asgari ücretin 15 dolara yükseltilmesinin, küçük ölçekli şirketlere ve düşük vasıflı işçilere zarar vereceğine yönelik görüşleriyle tanınıyor.

Geçen sene Wall Street Journal (WSJ) için kaleme aldığı makalede, Puzder, "Asgari ücrette ciddi artışlar için verilen mücadele, yaşanabilir bir maaş sağlamak yerine milyonlarca kişiyi tamamen maaşsız bırakabilir." değerlendirmesini yapmıştı.

Ayrıca ABD Başkanı Barack Obama tarafından hayata geçirilen sağlık reformunun (Obamacare) iptal edilmesini savunan Puzder, Trump'a seçim kampanyası süresince danışmanlık yapmıştı.

"11 milyon göçmen sınır dışı edilemez"

Öte yandan, Puzder'ın göçmenler konusundaki görüşlerinin, Donald Trump'ın milliyetçi söylemleriyle uyuşmaması dikkati çekiyor. Puzder, WSJ'da geçen temmuz ayında yayımlanan makalesinde, "11 milyon insanı sınır dışı etmenin, uygulanabilir olmadığına inanıyorum ve Trump'ın sonunda bu görüşü benimseyeceğini umuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Maaşı 1 milyon doların üstündeydi

Bu arada, Puzder'ın yıllık maaşının, hazır yemek şirketi tarafından 2012'de ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonuna sunulan belgelere göre, 1 milyon doların üstünde olması basına yansıyan ilginç ayrıntılar arasında yer alıyor.

Puzder, yıllık maaşını 205 bin dolara düşürecek yeni görevinde Trump'ın istihdama yönelik hırslı vaatlerinin gerçeğe dönüştürülebilmesi için çabalayacak. Kariyerini özel sektörde geçiren Puzder, Trump tarafından aday gösterilmesi ve Senatoda onaylanması halinde ABD tarihinde en az kamu deneyimine sahip çalışma bakanlarından biri olacak.

Trump, Puzder'ın işini zorlaştırmış olabilir

Buna karşın, Donald Trump'ın dün gece sosyal medyadaki paylaşımları Puzder'ın şirketler ve sendikalarla iyi geçinmesini şart kılan görevini daha da zorlaştırabilir.

Trump, dün gece Twitter hesabından Birleşmiş Çelik İşçileri 1999 Başkanı Chuck Jones'ı hedef alarak, şu paylaşımda bulunmuştu: "Birleşmiş Çelik İşçileri 1999'un Başkanı Chuck Jones, işçileri temsil etmekte berbat bir iş çıkardı. Şirketlerin ülkeden kaçması tevekkeli değil. Eğer Birleşmiş Çelik İşçileri 1999 bir işe yarasaydı, istihdamı Indiana'da tutmayı başarırdı. Vaktini konuşmaya değil, çalışmaya harca. Üyelik aidatlarını düşür."

Bu paylaşım, Carrier firmasındaki çalışanları temsil eden Jones'un, Trump'ın geçen hafta firmayla bin 100 işçinin işten çıkarılmasını önleyeceği belirtilen anlaşmayı eleştirmesinin ardından geldi.

Jones, CNBC televizyonuna verdiği mülakatta, Trump'ın seçim kampanyasında fabrikanın bin 350 çalışanının işini korumayı taahhüt etmesine karşın imzalanan anlaşmanın gerçekte sadece 800 işçiyi koruyacağını iddia ederek, "İnsanlar yanlış yere bin 100 işin korunacağı umuduna kapıldı. Trump bu sayının gerçekte sadece 800 olduğunu tamamen sakladı." diye konuşmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...