HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suriyeli muhaliflere 2017'de MANPAD verilebilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriyeli muhaliflere 2017'de MANPAD verilebilir
Abd, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanlığının bütçe tasarısı, belli koşullara bağlı olmak kaydıyla Suriye'deki muhaliflere "taşınabilir hava savunma füzeleri" (MANPAD) verilmesinin önünü açıyor.

ABD Savunma Bakanlığının 619 milyar dolarlık 2017 bütçe tasarısı, Senato'da kabul edilerek Beyaz Saray'a gönderildi. Tasarıya sonradan eklenen bir madde, belli koşullara bağlı olmak kaydıyla Suriye'deki muhaliflere "taşınabilir hava savunma füzeleri" (MANPAD) verilmesinin de önünü açıyor.

Cumhuriyetçilerle Demokratlar arasında tartışmalara neden olan tasarıya sonradan eklenen bir madde, "belli koşullara bağlı olmak kaydıyla Suriye'deki muhaliflere 'taşınabilir hava savunma füzeleri' verilmesini" sağlayabilecek.

Tasarının, (güvenlik kontrollerinden geçmiş) Suriyeli muhaliflere "taşınabilir hava savunma füzeleri" verilmesini engelleyen ilgili bölümüne getirilen istisna ile bu füzelerin verilebilmesinin önü açıldı.

Tasarıyla, Savunma ve Dışişleri bakanlarının ortak kararı gerektiren MANPAD desteğinin, hangi gruplara, ne kadar süreliğine ve hangi şartlarda verileceği koşullara bağlanmış oldu.

Trump'ın yaklaşımı net değil

20 Ocak'ta görevine başlayacak olan seçilmiş Başkan Donald Trump, daha önceki açıklamalarında, "Suriye'deki muhalif grupları yeterince iyi tanımadıklarını" dile getirerek "kimlere destek verip vermemeleri gerektiğini kararlaştırmanın kolay olmayacağı" yorumunda bulunmuştu.

Kongredeki Cumhuriyetçiler kadar Demokratların da desteğiyle kabul edilen Savunma Bakanlığı bütçe tasarısındaki Suriyeli muhaliflere MANPAD verilmesi konusunun Trump döneminde yeniden ele alınabileceği değerlendirmesi yapılıyor.

Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı John McCain, tasarının Senatodan geçmesinin hemen ardından yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki yıl yeni bir başkan ve yeni bir Kongre olacak. Biz de strateji odaklı bir savunma yaklaşımına doğru hızlıca adım atmalıyız." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...