Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan DEAŞ açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan DEAŞ açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Fransız savaş uçakları 5 bin uçuş gerçekleştirip, bin 600 hedefi etkisiz hale getirdi." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesine ait savaş uçaklarının Suriye ve Irak'ta terör örgütü DEAŞ ile mücadele kapsamında 5 bin uçuş gerçekleştirdiğini, bin 600 hedefin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Hollande, DEAŞ'ı bombalayan Fransız uçaklarının kalktığı Charles de Gaulle uçak gemisinde incelemelerde bulundu.

Helikopterle uçak gemisine gelen Hollande, burada yaptığı konuşmada, Fransız savaş uçaklarının bombardımanları sonucu "DEAŞ'ın Irak ve Suriye'de gerilediğini" söyledi.

Fransız uçaklarının hava saldırılarında çok önemli başarılar sağladığını kaydeden Hollande, "Bugün DEAŞ, Irak ve Suriye'de geriledi. Hava operasyonlarının başından bu yana biz 5 bin uçuş gerçekleştirdik ve bin 600 hedefi etkisiz hale getirdik." dedi.

Konuşmasında Esed rejimi güçlerinin Halep'te sivillere yönelik saldırılarına da dikkati çeken Hollande, "Fransa, Birleşmiş Milletler'de katliamların durması için çalışmasını sürdürüyor." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...