HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İran İngiltere Büyükelçisini Bakanlığa çağırdı

Düzenleyen: /
İran İngiltere Büyükelçisini Bakanlığa çağırdı
İran, İngiltere, Haber

DÜNYA Haberleri

İran'ın, İngiltere Başbakanı Theresa May'in, "ayrıştırıcı ve müdahaleci" açıklamaları nedeniyle Tahran Büyükelçisi Nicholas Hopton'u Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, yazılı açıklamasında, İngiltere Başbakanı Theresa May'in, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Liderler Zirvesi'nde yaptığı "ayrıştırıcı ve müdahaleci" açıklamalar nedeniyle Büyükelçi Hopton'un Bakanlığa çağrıldığını duyurdu. Kasımi, İngiltere Başbakanı'nın açıklamalarını "ölçüsüz" şeklinde niteleyerek, Büyükelçiye İran'ın itirazlarının iletildiğini belirtti. Bahreyn'in başkenti Manama'da çarşamba günü gerçekleştirilen 37'nci KİK Liderler Zirvesi'ne katılan May, burada yaptığı konuşmada, Tahran yönetimini bölgede düşmanca politikalar izlemekle suçlayarak, körfez ülkeleri için "açık bir tehdit" olarak nitelemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...