HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Dünya İnsan Hakları Günü'nde mazlumlar ateş altında

Düzenleyen: /
'Dünya İnsan Hakları Günü'nde mazlumlar ateş altında
İnsan Hakları, Haber

DÜNYA Haberleri

Masum sivillerin insanca yaşama hakkı gasbedilirken dünyadan çıt çıkmıyor.

Başta Orta Doğu olmak üzere Müslüman coğrafyası kan ağlıyor. Yeni haritalar çiziliyor, ülkeler bölünüyor, genç, yaşlı, erkek, kadın, çocuk demeden insanlar katlediliyor. İnsan hakları savunuculuğuna soyunan devletler ise bunları görmezden gelmekle kalmıyor, bölgedeki şiddeti besleyen bir tutum sergiliyor. Suriye ateş çemberi, Irak ölüm vadisi, Myanmar zulüm tarlası. Myanmar ordusunun Arakan’a saldırısı sonucunda Bangladeş’e sığınan Müslümanlardan Abul Hossain “Askerler ve onlarla hareket eden Budistler, köylere baskın düzenledi. İnsanların üzerine ateşe açtılar. Kadınlara, genç kızlara tecavüz ettiler. İnsanları evin içine kilitleyip, diri diri yaktılar” diyor. Her gün bombalarla yeni ölümlere uyanan insanlığın ‘’Dünya İnsan Hakları Günü’’ kutlu olsun. 

"HALEP'İ ÖLÜMDEN KURTARIN"

Memur-Sen üyesi binlerce kişi Taksim Tünel’den Galatasaray Meydanı’na kadar Halep’e destek için yürüdü. Sendika üyeleri ellerinde Türkçe, İngilizce ve Arapça ‘’Halep’i ölümden, dünyayı zulümden kurtar’’ yazan dövizlerle sloganlar attı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...