Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'yi sürekli yalanlayan ABD, PKK'ya desteğini artırıyor

Düzenleyen:
Türkiye'yi sürekli yalanlayan ABD, PKK'ya desteğini artırıyor

DÜNYA Haberleri

Obama, Suriyeli muhaliflere Stinger (MANPAD) gibi hassas silah yardımını onayladı. Ancak bu silahlar bilinen muhaliflere değil PKK/PYD öncülüğündeki SDG’ye verilecek. Türkiye “Kabul edilemez bir girişim” dedi.

Görev süresi boyunca Suriye ve Irak’ta Türkiye karşıtı PKK gibi terör örgütü oluşumlarını destekleyen ABD Başkanı Barack Obama, giderayak terör örgütlerine bir yardımın daha kapısını açtı. Obama, Suriye’deki ‘devlet dışı aktörlere’ askerî yardıma yönelik kısıtlamaları kaldırdı. Bundan saatler sonra ABD Savunma Bakanlığının 619 milyar dolarlık 2017 bütçe tasarısı Senato’da kabul edilerek Beyaz Saray’a gönderildi. Tasarıya son anda, “belli şartlara bağlı olmak kaydıyla “Suriye’deki muhaliflere”, taşınabilir hava savunma füzeleri olarak bilinen MANPAD bir diğer adaylı Stinger füzeleri verilmesini içeren bir madde de eklendi.

TÜRKİYE’DEN ANINDA UYARI

Türkiye bu gelişmeye anında tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu “ABD’nin Suriye’deki muhaliflere askerî yardımda bulunması anlaşılabilir bir karardır. Ancak bu muhaliflerden kastedilenin hangi unsurlar olduğu şu aşamada bilinmemektedir. ABD’ye bu konudaki hassasiyetimiz bir defa daha hatırlatılmıştır. Söz konusu askerî teçhizatın Türkiye’yi hedef alan terör örgütleri başta olmak üzere yanlış ellere geçmemesi konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır” dedi.

TONER İTİRAF ETTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner “Suriye’de DAEŞ’e karşı mücadele eden müttefiklerimize silah yardımı yapmamızın önünde yasal sınırlamar vardı ve Başkan bunun önünü açtı” dedi. Toner “Yeni kararnameyle hangi gruplara silah yardımı yapılacağı” sorusunu ise cevapsız bıraktı.

PKK’NIN ELİNDE VAR

TSK’ya ait AH-1W Cobra tipi bir helikopter, mayıs ayında Hakkâri’de bir PKK’lı teröristin kullandığı omuzdan atılan Stinger füzesi ile düşürülmüştü. Hain saldırıda 2 askerimiz şehit olmuştu.

ABD'DEN PKK'YA ASKER

 ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Rakka’nın kurtarılması için 200 kadar daha Amerikan askerinin bölgeye gönderileceğini açıkladı. Carter, terör örgütü PKK/PYD’nin öncülüğünü yaptığı Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) “Rakka operasyonunun ikinci aşaması başladı” açıklamasının ardından konuştu. Hâlihazırda bölgede 300 Amerikan askerinin bulunduğunu hatırlatan Carter “Yeni gönderilecek askerler de Rakka’nın kurtarılması için SDG’ye destek verecek. Barack Obama da bölgeye takviye asker talebini onayladı. Yerel müttefiklerimizle yeteneklerimizi birleştirerek bir dizi operasyonla DAEŞ’i bölgeden çıkaracağız” dedi.

RUSYA'DAN DA ABD'YE UYARI

ABD’nin, Suriye’deki ‘devlet dışı aktörlere’ silah yardımı yapacağını açıklamasına Rusya da tepki gösterdi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov “MANPAD füzeleri teröristlerin eline geçebilir. Bu tür gelişmeler sadece bölge için değil, bütün dünya için ciddi bir tehdit olur. Bizim uçaklarımız da tehlikede olacak” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...