'Darbe gecesi ayaktaydım'

Düzenleyen:
'Darbe gecesi ayaktaydım'

DÜNYA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ile yaptığı görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, yaptığı konuşmada “İlişkilerimizin Danimarka’yla her alanda daha da ileriye taşıması konusunda mutabakatımız vardır. Birçok sorunu konuştuk, bölgesel konulara değindik. AB ile ilişkilerimizi ve AB-Türkiye ilişkilerinin geleceğini konuştuk. Terörle mücadelede uluslararası işbirliğine olan ihtiyacın bugün düne göre daha fazla olduğu konusunda Danimarka ve Türkiye’nin aynı düşünceleri paylaştığını gördük. PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütleriyle aynı anda mücadele etmek durumunda olan Türkiye’nin destek hükümetinin bağımsız mahkemelerinin, PKK terör örgütünün yayın organı Roj TV’nin kapatılmasına ilişkin kararı bu mücadelede güzel bir örnek görülmektedir” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz aylarda Danimarka Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen’in Türkiye’ye yaptığı ziyareti hatırlatan Yıldırım “İncirlik’i ziyaret etti ve DEAŞ’a karşı koalisyonun çalışmalarını görme fırsatı oldu. Aynı zamanda da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu bizimle paylaştı. Danimarka her dönemde Türkiye’nin birliğe üyeliğini destekleyen, net bir şekilde destekleyen ülke olmuştur” diye konuştu. 

Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ise konuşmasında “5 ay kadar önce Türkiye’de bir askerî darbe girişimi, bu Türkiye’nin meşru ve demokratik kurumlarına yönelik saldırıydı. Ben kendim buna şahitlik ettim, bütün gece ayaktaydım. Son derece şok edici bir gelişmeydi. Kullanabildiğim Türkçe ile o gece Türk halkıyla olan dayanışmamı gösterdim” ifadelerini kullandı. 

İBADİ İLE TELEFON TEATİSİ

Bu arada Başbakan Binali Yıldırım ile Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, telefonda görüştü. Görüşmede, iki lider, DEAŞ’ın yanı sıra PKK terör örgütünün de hem Türkiye hem de Irak’ın güvenliğine ortak tehdit teşkil ettiği ve bu tehditle ortak mücadelenin şart olduğu konusunda görüş birliğine vardı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...