Makedonya'da halk sandık başında

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Makedonya'da halk sandık başında

DÜNYA Haberleri  / AA

Makedonyalı seçmenler, yeni dönem milletvekillerini belirlemek için sandık başına giderek oylarını kullanmaya başladı.

Eski Yugoslavya'nın dağılmasıyla birlikte bağımsızlığına kavuşan Makedonya'da dokuzuncusu yapılan genel seçimde, 1 milyon 784 bin 416 kayıtlı seçmen yerel saat ile 19.00'a kadar oy verebilecek.

Uzun zamandır devam eden siyasi krizin ardından yapılan erken seçimde, bin 92 aday 123 üyeli Makedonya meclisine girebilmek için yarışıyor.

Yurt içindeki seçmenler, altı seçim bölgesinde açılan 3 bin 480 merkezde, yurt dışındakiler ise 46 farklı noktada oylarını kullanabilecek.

Seçimde, sağ eğilimli İç Makedonya Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) öncülüğündeki ittifak ile Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) öncülüğündeki ittifak arasında büyük bir çekişme yaşanması bekleniyor.

Mevcut yasalara göre, dört yılda bir genel seçimin yapıldığı Makedonya'da, 2008, 2011 ve 2014 yıllarında da erken seçime gidilmişti.

Meclise girecek 120 milletvekili yurt içindeki seçim bölgelerinde kayıtlı seçmenler, 3 milletvekili ise diaspora tarafından seçiliyor.

Uluslararası toplumun da yoğun ilgi gösterdiği seçimi, 4 bin 706 yabancı gözlemci takip ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...