HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kırım Tatarları'ndan BM'ye çağrı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kırım Tatarları'ndan BM'ye çağrı
Tatar, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırım Tatarları, BM üyesi ülkelere yarımadada Rusya tarafından uygulanan ihlalleri engelleme çağrısı yaptı.

Kırım Tatarları, yarımadada Rusya'nın sistematik olarak insan haklarını ihlal eden uygulamalara gittiğine dikkati çekerek, Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ülkeleri ve uluslararası kuruluşları bu ihlalleri engellemeye çağırdı. 

Kırım Tatar aktivistleri tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yapılan açıklamada, Kırım'da bu yıl sistematik olarak siyasi, ırkçı ve dini ayrımcılık içeren insan hakları ihlallerinin yapıldığı ve bu ihlallerin hala devam ettiği bildirildi.

Kırım yarımadasında düzenli olarak insanların, güvenlik, özgürlük ve kişisel dokunulmazlıklarının ihlal edildiği vurgulanan açıklamada, Kırım Tatarlarına yönelik keyfi olarak gözaltı ve tutuklamaların yaşandığı belirtildi. Yargının siyasetin kontrolünde olduğu ve kolluk kuvvetlerinin baskı aracı olarak kullanılmaya devam edildiği kaydedilen açıklamada, yarımadada basın, ifade ve düşünce özgürlüğünün de olmadığına vurgu yapıldı.

Kırım'da yaşanan bu ihlallerin Rusya tarafından gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyesi Rusya Federasyonu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 1948'de bugün kabul edilen insan hakları evrensel bildirgesinin normlarını kaba bir şekilde ihlal etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Kırım'da yaşanan ihlallerin durdurulması çağrısına yer verilen açıklamada, "Uluslararası organizasyonları, parlamentoları, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ülkelerin yönetimlerine bütün diplomatik, ekonomik ve diğer barış yollarını kullanarak Rusya'nın Kırım'da gerçekleştirdiği insan hakları ihlalini önlemesi çağrısında bulunuyoruz." denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...