HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Halep'e yönelik saldırılar Almanya'da protesto edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Halep'e yönelik saldırılar Almanya'da protesto edildi
Halep, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Halep'te yerleşim yerlerini hedef alan hava saldırıları, Wuppertal kentinde protesto edildi.

Suriye'de rejim güçlerinin ablukası altındaki Halep'e yönelik saldırılar, Almanya'nın Wuppertal kentinde protesto edildi.

Wuppertal şehir merkezindeki Alter Makt'te düzenlenen protesto gösterisinde, Suriye'nin Halep kentinde yerleşim yerlerini hedef alan hava saldırılarında ölen bebekler ve masum insanlar anıldı.

Halep'teki katliama sessiz kalan Batı ülkelerinin eleştirildiği protestoda, ellerinde Suriye bayrakları olan göstericiler "Katil Esed" ve "Katil Rusya" sloganları attı.

Göstericilerden Hasan Sardani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye yönetiminin masum halkı katlettiğini, Rusya ve Çin gibi ülkelerin de bu katil yönetime destek vererek bu insanlık suçuna ortak olduklarını belirtti.

Halep'te her gün masum insanların, çocukların ve bebeklerin öldüğünü aktaran Sardani, "Bugün burada Almanya başta olmak üzere Batılı ülkelere yaşanan katliamları göstermek ve hatırlatmak istiyoruz. Ülkemizde katliam var. İnsanlık adına acilen bu saldırılara 'Dur' denilmesini bekliyoruz." dedi.

Almanya'ya gelmeden üç yıl Türkiye'de yaşadığını anlatan Sardani, Türkiye'den başka mazlum insanlara yardım eden hiçbir ülke olmadığını ifade etti. Sardani, "Belki biz orada değiliz ama akrabalarımız orada, orası bizim toprağımız. Gelecekte savaş sona ererse kendi ülkemize dönmek istiyoruz." diye konuştu.

Protesto gösterisine ülkede yaşayan Türklerin yanı sıra bazı Almanlar da destek verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...