Kerry'nin uçağı teknik bir arıza nedeniyle Gürcistan'a indi

Düzenleyen:
Kerry'nin uçağı teknik bir arıza nedeniyle Gürcistan'a indi

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yi taşıyan uçak, teknik bir arıza nedeniyle Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e acil iniş yaptı.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre, Kerry'yi taşıyan uçak, teknik bir arıza nedeniyle, sabah saatlerinde Tiflis Şota Rustaveli Havalimanı'na acil iniş yaptı. Havaalanında Gürcistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Davit Zalkaliani ve ABD'nin Tiflis Büyükelçiliği yetkililerince karşılanan Kerry, VIP salonunda ağırlandı. Kerry ile Gürcü yetkililer arasında havaalanında yapılan kısa görüşmede Gürcistan'daki siyasi, demokratik ve ekonomik gelişmeler ele alındı. ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, Gürcistan'ın bu alanlarda etkileyici bir ilerleme kaydettiğini, bölgede önemli bir role sahip olduğunu dile getirdiği ve Gürcistan Hükümetine başarı dilediği öğrenildi. Gürcistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Zalkaliani'nin de Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine somut destek veren ABD'ye, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde katkıda bulunan Kerry'ye teşekkür ettiği bildirildi. Kerry'nin arıza giderildikten sonra Tiflis'ten ayrıldığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...