HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Alkole bağlı suçlarda yeni uygulama: Alkol kelepçesi!

Düzenleyen:
Alkole bağlı suçlarda yeni uygulama: Alkol kelepçesi!
Alkol, Kelepçe, Haber

DÜNYA Haberleri

Hollanda'da alkol nedeniyle suça karışmış kişiler için alkol kelepçesi uygulaması başlatıldı. Uygulamayla kelepçe, takılan kişinin alkol kullanıp kullanmadığı ortaya çıkacak.

Hollanda, alkole bağlı suça karışmış kişilere "alkol kelepçesi" takacak. Uygulama ile kelepçe takılan kişinin alkol kullanıp kullanmadığı, vücuttaki ter sayesinden kolayca öğrenilebilecek.

ALKOL SEVİYESİ ÖLÇÜLECEK

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanlığı tarafından gündeme getirilen proje, Pazartesi günü deneme olarak hayata geçirildi. Rotterdam ve Doğu Hollanda'daki 100 deneğe alkol kelepçesi takıldı. Ayak bileğine takılan kelepçe sayesinde, idrar tahliline gerek kalmadan suçlunun vücudundaki alkol seviyesi ölçülebilecek.

ALKOLÜN KÖTÜYE KULLANIMI 3 MİLYAR EURO'YA MAL OLUYOR

Sonuçlar ise denetim merkezine iletilecek. Başsavcı Kitty Nooy, şiddet suçlarına dayalı birçok sabıka dosyasında alkol kullanımının ön plana çıktığını belirterek, trafik kazalarına da büyük ölçüde alkolün rol oynadığını ifade etti. Güvenlik ve Adalet Bakanlığı verilerine göre, alkolün kötüye kullanımı Hollanda'ya yıllık 3 milyar euroya maloluyor.

ABD ve İNGİLTERE'DE BAŞARILI OLDU

Hollanda'da yılda 500 civarında kişi alkol yasağı cezası alıyor. Başsavcı Nooy, alkol kelepçesi uygulamasının deneme safhasında olduğunu söyleyerek, yaygın kullanıma uygun olup olmadığını inceleyeceklerini belirtti. Hollanda hükümeti, ABD ve İngiltere'de uygulanan alkol kelepçesinin başarılı olduğunu, İngiltere'de kelepçenin alkol kullanımını önleme oranını yüzde 90'a taşıdığını açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...