Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suudi Arabistan'dan Astana görüşmelerine destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suudi Arabistan'dan Astana görüşmelerine destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, ülkesinin Suriye konusunda bu ay Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılması beklenen görüşmeleri desteklediğini belirtti.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 47'nci Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Cubeyr, ülkesinin Suriye konusunda bu ay yapılması kararlaştırılan Astana görüşmelerini desteklediğini ifade etti.

İran'ı teröre destek vermek ve bölge ülkelerinin iç işlerine karışmakla suçlayan Cubeyr, birçok ülke ve Suudi Arabistan'ın, İran'ın 12 yıl boyunca uranyum zenginleştirmesinden ve elinde bu gücü bulundurmasından dolayı nükleer anlaşma konusunda endişeli olduklarının altını çizerek, "İran'a nükleer silah geliştirme denemeleri yapmadığı konusunda güveniyor muyuz? Sanıyorum bu güven yok." ifadelerini kullandı.

Cubeyr, "Dünyanın, teröre desteği, balistik füze anlaşmasını ihlali ve bölge ülkelerinin iç işlerine karışması konularında İran'a hesap sormakta ciddi olmasını ümit ediyorum." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...