Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere Başkanı May geliyor

Düzenleyen:
İngiltere Başkanı May geliyor

DÜNYA Haberleri

Ülkesindeki AB referandumu sürecinde Türkiye’yi önemli bir malzeme olarak kullanan David Cameron’un yaşadığı hezimet sonrasında görevini bırakması neticesinde İngiltere’de başbakanlık koltuğuna oturan Theresa May Türkiye’yi ziyaret edecek.

İki yılın ardından 27 Ocak’ta Türkiye’ye gelecek olan May, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hem de Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek. Referandum öncesinde Türkiye’nin AB üyeliğine destek veren ancak Brexit kararı sonrasında bunun tam tersini savunan İngiltere artık Türkiye’yi örnek alıyor. İngiltere Başbakanı May bir demecinde Türkiye modelini örnek gösterip “İngiltere, bir AB üyesi olmayan ancak gümrük birliği çerçevesinde AB ile ticaret yapan Türkiye’yi kopya edebilir” demişti. Cameron, Brexit kararı sürecinde Türkiye’nin AB üyeliğinin 3000 yılını bulacağı iddiasını gündeme getirmişti. Buket Güven ANKARA

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...