HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trump karşıtı gösterilerde 220 gözaltı

Düzenleyen:
Trump karşıtı gösterilerde 220 gözaltı
Abd, Trump, Protesto, , Haber

DÜNYA Haberleri

Donald Trump'ın resmen başkan olması sonrası düzenlenen protestolarda olaylar çıktı. Protestocular gösterileri 100 gün sürdüreceğini söyledi.

Trump'ın resmen başkan olması sonrası düzenlenen Trump karşıtı protestolarda olaylar çıktı. Başkent Washington DC'de göstericiler araçları ateşe verdi, işyerlerinin camlarını kırdı.

Barışçıl bir protesto olması beklenirken, yüzleri maskeli birkaç yüz kişilik grup polisin uyarılarına aldırmadı.

220 GÖZALTI
Göstericiler ve polisler arasında arbede yaşanırken, polis göstericilere karşı biber gazı kullandı. Washington DC'de 220 kişi gözaltına alındı, 6 polis ise hafif şekilde yaralandı.

PROTESTOLAR YAYILIYOR
Trump karşıtı gösterilerin bugün de sürmesi bekleniyor. Washington DC'de yaklaşık 200 bin kişinin katılması beklenen bir gösteri ile kadınlar yeni başkan Trump'ı protesto etmek için ABD Kongre Binası'ndan Beyaz Saray'a yürüyecek.

Ülkenin başka kentlerinde de protestolar sürecek.

100 GÜN SÜRECEK
ABD sokaklarını savaş alanına çeviren öfkeli gruplar, Donald Trump'a karşı başlatılan direnişlerin 100 gün süreceğini açıkladı.

ÇÖP KAMYONLARIYLA KAPATILDI
New York'ta on binlerce kadın Donald Trump'ı protesto etmek için Birleşmiş Milletler yakınlarındaki Dag Hammarskjold Parkı'ndan, 5. caddedeki Trump Tower'a yürüyecek.

New York polisi, protestocuların yaklaşmalarını önlemek için hem 5. Caddedeki Trump Tower hem de Central Park yakınlarındaki Trump Uluslararası Hotel ve Tower önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Trump'a ait iki işyerine çıkan yollar, kum yüklü 20'şer tonluk çöp kamyonlarıyla kapatıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...