Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mozambik'te

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mozambik'te

DÜNYA Haberleri

Mozambik'te temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir dost temennisi olarak FETÖ uyarısında bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya temaslarının ardından Afrika turunun ikinci durağı Mozambik'in başkenti Maputo'ya gitti. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Nyusi, Devlet Başkanlığı Sarayı'na geçti.

ANLAŞMALAR İMZALANDI
Erdoğan ve Nyusi, karşılamanın ardından baş başa ve heyetler arası görüşmelere başladı. İki ülke arasında yapılan anlaşmaların imzalanmasınnı ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

MOZAMBİK'E GİDEN İLK TÜRK CUMHURBAŞKANI
Basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayiyp Erdoğan'ın açıklamalarını satır başları şöyle: "Mutluyum zira Türkiye'den ilk defa Mozambik'e bir cumhurbaşkanı olarak ben geliyorum. Bundan sonraki sürecin çok daha farklı yürüyeceği kanaatindeyim. Sayın Cumhurbaşkanı ile Türkiye'de daha önce bir araya gelmiştim. 3 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı sıfatıyla geliyorum. Mozambik, bağımsızlığını kazanmasının ardıdan yaşadığı zor günleri geride bırakmıştır. Mozambik, Afrika kıtasının istikrarlı ülkelerinden biridir.

TÜRKİYE'YE ELÇİLİK AÇIN
Mozambik ile çok önemli 6 anlaşmaya imza attık. Türk ve Mozambikli iş adamları bir çok adımı dayanışma ile atmalı. İlgili bakanlarımız verimli görüşmeler yaptı. Bundan sonraki süreçte bu ilişkilerin devam etmesi kanaatindeyim. İlgili bakanlarımız önemli anlaşmalara imza attı. Biraz sonra özel sektör temsilcileri ile biraraya geleceğiz. Bunların içinde her sektörden yatırımcılar var. Özellikle Mozambik'te ne gibi yatırımlar yapılır ve Türkiye çok daha güçlü bir duruma gelsin. Bunun kazan-kazan anlayışı içinde olması gerektiğine inanıyorum. Bizler bu alanlardaki tecrübelerimizi Afrikalı kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız. TİKA'nın burada bir ofis açmak istediğini ifade ettim. Ajansımızın yürüttüğü başarılı çalışmaları burada da sürdüreceğine inanıyorum. Mozambik Türkiye'de elçilik açmalı.

FETÖ UYARISI
Cumhurbaşkanı ile ülkemizde 15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ ile mücadeleyi de konuştuk. Bu konuda kendilerinden özellikle desteklerini istedik. Zira Mozambik'te de belli yerlerde bunların nasıl ki bizde silahlı kuvvetlere, polis teşkilatımıza, devletin kurumlarına yerleşmiş, sızmışlarsa aynı prensibi, dünyanın dört bir köşesinde yaygın olan örgüt, burada da yapacaktır. Bunun farkında olması temennisinde bulundum. Bu bir dost, kardeş temennisidir. Biz her şeye hazırız ve biz Mozambik'in kara gün dostuyuz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...