HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Musul'un batısını DEAŞ'tan kurtarma operasyonu başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Musul'un batısını DEAŞ'tan kurtarma operasyonu başladı
Irak, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Musul kentinin batı yakasını terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmaya yönelik operasyonun başladığı bildirildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan ve Başkomutan Haydar el-İbadi, Musul'un Eymen (batı) yakasının kurtarılmasına yönelik askeri operasyon için düğmeye bastı." ifadesine yer verildi.

Başbakan İbadi, Musul'da "önceliklerinin toprak değil insanların kurtarılması" olduğunu kaydetti.

Batı yakası 3 yönden kuşatıldı

Askeri kaynaklar, doğu yakasında kontrolün tamamen sağlanmasının ardından batı bölgelerini geri almak için icra edilen operasyona 3 cepheden başlandığını, Irak ordusunun kuzeyden, federal polis güçlerinin güneyden, İran destekli Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin ise batıdan destek verdiğini aktardı.

Siviller operasyonu zorlaştırabilir

Askeri ve idari yetkililer kentin batısına yapılacak operasyonun, "dar sokaklar ve bölgede yaşayan yaklaşık 750 bin sivil" göz önüne alındığında daha çetin geçeceğini öngörüyor.

8 köy ve bir elektrik santralinde kontrol sağlandı

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Savaş Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Irak federal polis güçleri, Kentıra ve Abyad köylerini DEAŞ'ın elinden kurtarıp, buraya Irak bayrağı astı." ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada kurtarılan köylerin Musul-Bağdat kara yolu üzerinde yer aldığı kaydedildi. 

Musul'un güney bölgesinden batı yakasına doğru ilerleyen federal polis güçleri ve DEAŞ militanları arasında yoğun çatışmaların devam ettiği belirtiliyor. 

Musul'un batı yakasının geri alınması için sabahın erken saatlerinde başlatılan operasyonda şimdiye kadar 8 köy ve bir elektrik santralinde kontrol sağlandı. 

Musul ile Bağdat arasındaki önemli yol kavşağında da kontrol sağlandı

Musul Operasyonlar Komutanı Abdulemir Yarullah, Irak'ın yarı resmi devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Federal polis güçleri, kentin güneyinde yer alan El-Kafur, El- Cemasa ve El-Akreb köylerinde kontrolü sağladı." dedi. 

Yarullah, Musul ile Bağdat arasındaki önemli yol kavşağının da güvenlik güçlerinin kontrolüne geçtiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...