HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Katil Esad rejimi Şam'daki sivilleri bu kez 'fil füzeleriyle' vurdu

Düzenleyen: /
Katil Esad rejimi Şam'daki sivilleri bu kez 'fil füzeleriyle' vurdu
Esad, Suriye, Muhalif, Fil Füzesi, Haber

DÜNYA Haberleri

Suriye'de Esad güçleri, başkent Şam'ın doğusundaki Kabun semtine "fil" adı verilen füzelerle saldırı düzenledi. Sivil alanlara yapılan saldırıda 97 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suriye'de Esad güçlerinin başkent Şam'ın doğusundaki Kabun semtine "fil" adı verilen füzelerle düzenlediği saldırılarda 97 sivilin yaralandığı bildirildi.

Kabun yerel koordinasyon üyesi Uveyd Awad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Şam'ın doğusunda yer alan Kabun semtine sanayi yapımı "fil" adı verilen füzelerle saldırdığını söyledi.

"BİRKAÇ GÜNDÜR ATEŞKES YOĞUN ŞEKİLDE İHLAL EDİLİYOR"

Saldırılarda 97 sivilin yaralandığını ve bazı yaralıların durumunun ciddi olduğunu belirten Awad, "Esad güçleri birkaç günden bu yana Şam'ın Kabun semti ile Haresta ilçesi ve Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki yerlere saldırıyor. Şam yönetimi 30 Aralık'ta imzaladığı anlaşmayı ihlal ederek muhalif bölgelere saldırıyor." dedi.

Esad yönetiminin Şam çevresinde muhaliflere yönelik sistematik şekilde halkı tehcir ettiğini ifade eden Awad, "Rejim güçleri, önce Dareyya sonra Vadi el-Barada bölgesindeki halkı zorla tehcire zorladı. Esad yönetimi şimdi de Doğu Guta'ya saldırarak halkı göçe ve rejim bölgelerine kaçmaya zorluyor." diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE CENAZE TÖRENİ VURULMUŞTU

Şam'ın Haresta ilçesinin batı kesiminde cenaze töreninin yapıldığı alana dün rejim güçlerince "fil" füzeleriyle düzenlenen saldırıda 17 sivil yaşamını yitirmiş, 54 sivil yaralanmıştı.

Esad güçleri, Şam'ın doğu kesimlerini güvene almak, muhaliflerin Kabun semtinden Doğu Guta bölgesiyle bağlantılı tünelleri imha etmek için söz konusu bölgelere saldırıyor. Şam yönetimi, Şam'ı besleyen 3'üncü büyük elektrik santralinin Kabun'da olması ile Şam-Humus yolunu güvende tutmak için Kabun, Haresta ve Doğu Guta bölgelerini kara ve havadan bombalıyor.

ESAD'IN GARANTÖRÜ RUSYA

Suriye'de çatışan taraflar arasında Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde sağlanan ateşkes 30 Aralık'ta yürürlüğe girmişti.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da 23-24 Ocak'ta yapılan Suriye konulu toplantıda, Türkiye, Rusya ve İran, ateşkes ihlallerinin önlenmesi için üçlü izleme mekanizması kurulması konusunda anlaşmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...