HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

IKBY Başkanı Barzani'den Suriye mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
IKBY Başkanı Barzani'den Suriye mesajı
Barzani, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Başkanı Barzani, "Söz konusu olan zaten Suriyeli Kürtlerin peşmerge güçleri. Yani zaten onların orada olmaya hakkı var ve oraya geri dönmelerine destek vereceğiz." dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Suriye peşmergelerinin kendi bölgelerine dönmesine destek vereceklerini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım ile 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı kapsamında bir araya gelen Barzani, görüşmenin ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başika Kampı'nın ilk olarak Irak güçlerinin DEAŞ'a karşı eğitimi için düşünüldüğünü belirten Barzani, "Sayın Başbakan'ın Bağdat ve Erbil ziyaretleri sırasında aslında bu konu çözümlendi." diye konuştu.

DEAŞ'la mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Barzani, süreçte yürütülen çalışmalara dikkati çekerek "Koalisyon güçlerine müteşekkiriz." dedi.

Barzani, Suriyeli peşmergelerin Suriye'ye girmesi konusundaki çağrıları nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, PYD dışındaki Suriyeli Kürtlerin zaten kendi bölgelerinde olmaya hakları olduğunu işaret ederek "Bu konuyu bugün ele almadık. Söz konusu olan zaten Suriyeli Kürtlerin peşmerge güçleri. Yani zaten onların orada olmaya hakkı var ve oraya geri dönmelerine destek vereceğiz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...