HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD'ye geçen yıl en fazla Hristiyan mülteci giriş yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'ye geçen yıl en fazla Hristiyan mülteci giriş yaptı
Abd, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de Trump yönetiminin aldığı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkeye vize yasağı kararına karşın 2016'da ülkeye en fazla Hristiyan mültecilerin giriş yaptığı belirtildi.

ABD'de bulunan Pew Araştırma Merkezi'nin (PEW) ABD Dışişleri Bakanlığı Mülteci İşlem Merkezi'nden edindiği verilere göre, 2016 yılında ABD'ye giriş yapan mültecilerin yüzde 61'ini Hristiyanlar oluşturdu.

ABD Başkanı Donald Trump, "Ulusu Yabancı Teröristlerin Girişinden Koruma" başlıklı kararnamesi uyarınca nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkeden mültecilerin girişinin yasaklanmasını istemiş ancak federal bir yargıç kararnamenin yürütmesini durdurmuştu.

Pew Araştırma Merkezi'nin açıkladığı verilere göre, geçen yıl ABD'ye giriş yapan mültecilerde Hristiyanlar yüzde 61 ile başı çekerken Müslüman mülteciler yüzde 22 ile ikinci sırada kaldı.

Müslümanları yüzde 9 ile Hindular takip ederken, yüzde 6'lık kısmı diğer dini azınlıklar oluşturdu.

Seçim kampanyası döneminde ve başkanlığı devralmasının ardından söylemlerinde sürekli Müslüman mültecilerin "ülke güvenliği için tehdit" oluşturduğunu öne süren Trump, ABD'ye mülteci başvurusu yapan dini azınlıklardan Hristiyanlara öncelik tanınacağını açıklamıştı.

ABD geçen yıl 85 bin mülteci kabul etti

PEW raporunda, ABD'nin 2016 yılında kabul ettiği 85 bin mültecinin neredeyse tamamının 10 ülkeden geldiği belirtildi. Mültecilerin yüzde 19'u Kongo Demokratik Cumhuriyeti, yüzde 15'i Suriye, yüzde 15'i Myanmar, yüzde 15'i Irak, yüzde 11'i Somali, yüzde 7'si Butan, yüzde 4'ü İran, yüzde 3'ü Afganistan, yüzde 3'ü Ukrayna ve yüzde 2'sinin de Eritre'den geldiği bildirildi.

Trump'ın 7 Müslüman ülke vatandaşlarının ülkeye girişini durduran kararnamesinde bahsi geçen ülkeler Irak, İran, Suriye, Libya, Somali, Sudan ve Yemen'di.

Ülkeye giriş yapan mülteci sayısında başı çeken Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Hristiyan nüfuslu bir ülke olması ise dikkati çekti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden ABD'ye gelen 16 binden fazla mültecinin Katolik ve Protestan Hristiyan inancından olduğu belirtilirken, nüfusunun Eritre'den gelen mültecilerin yüzde 61'inin Ortodoks Hristiyan olduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...