HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trump'tan İsveç'e cevap

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Trump'tan İsveç'e cevap
Abd, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Trump, İsveç'in Washington Büyükelçiliği'nin açıklama talebine ilişkin, "İsveç'te neler olduğuna dair açıklamam Fox TV'de izlediğim İsveç'teki sığınmacılarla ilgili bir hikayeden kaynaklandı" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın cumartesi günü gerçekleştirdiği mitingde, "Dün gece İsveç'te ne olduğuna bakın, kim inanırdı buna? İsveç çok sayıda sığınmacı kabul etti. Hiç hayal etmedikleri kadar sorunla karşı karşıyalar." demesi İsveç'te büyük şaşkınlıkla karşılandı.

Trump, cumartesi günü İsveç ile ilgili kullandığı sözlerin içeriğiyle ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada, ''İsveç'te neler olduğuna dair açıklamam Fox TV'de izlediğim İsveç'teki sığınmacılarla ilgili bir hikayeden kaynaklandı.'' değerlendirmesinde bulundu.

İsveç'in Washington Büyükelçiliği, ABD Dışişleri Bakanlığı'na başvurarak, Başkan Trump'ın cumartesi günü yaptığı konuşmada kullandığı ''Dün gece İsveç'te ne olduğuna bakın'' ifadeleri için açıklama istedi.

İsveç Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Catarina Axelsson yaptığı açıklamada, "Trump'ın neyi anlatmak istediğini bilmek istiyoruz. Washington Büyükelçiliğimiz aracılığıyla 'Dün gece İsveç'te ne olduğuna bakın' ifadeleri için açıklama istedik." dedi. 

Trump, cumartesi günü düzenlediği mitingde, "Ülkemizi güvenli tutmalıyız. Almanya'da neler olduğunu bakın. Dün gece İsveç'te ne olduğuna bakın. İsveç, kim inanırdı buna? İsveç çok sayıda sığınmacı kabul etti. Hiç hayal etmedikleri kadar sorunla karşı karşıyalar. Brüksel'de neler olduğuna bakın. Tüm dünyada neler olduğuna bakın. Nice şehrine bakın. Paris'e bakın." ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...