HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trump ABD'deki Yahudi toplum merkezlerine saldırı tehditlerini kınadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Trump ABD'deki Yahudi toplum merkezlerine saldırı tehditlerini kınadı
Trump, Abd, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Donald Trump, son günlerde ülkedeki Yahudi toplumunu ve merkezlerini hedef alan saldırı tehditlerine tepki göstererek, "Bu antisemitik saldırılar korkunç ve üzücü. Demek ki nefret, ön yargı ve kötülükle mücadele etmek için hala yapılması gereken çok iş var." dedi.

Başkent Washington'ın en önemli müzelerinden Ulusal Afrikan-Amerikan Tarih ve Kültürü Müzesi'ni ziyaret eden Trump, burada yaptığı konuşmada Yahudi toplumunu hedef alan son saldırı tehditleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Söz konusu tehditleri şiddetle kınadığı belirten Trump, "ABD'deki Yahudi toplumunu hedef alan bu antisemitik saldırılar korkunç ve üzücü. Demek ki nefret ön yargı ve kötülükle mücadele etmek için hala yapılması gereken çok iş var." şeklinde konuştu.

Ocak ayında 60 kez bombalı saldırı tehdidi

Kuzey Amerika Yahudi Federasyonuna bağlı Toplum Koruma Ağı Direktörü Paul Goldenberg, dün yaptığı açıklamada, Yahudi toplum merkezlerinin bu yıl dört kez eş zamanlı aranıp tehdit edildiğini, bombalı saldırı tehdidi sayısının 60'tan fazla olduğunu söylemişti.

ABD'nin 26 eyaletinde bulunan 48 Yahudi toplum merkezi, ocak ayında yaklaşık 60 kez bombalı saldırı tehdidi almıştı. Tahliyelerden sonra yapılan aramalarda merkezlerin hiçbirinde bomba bulunamamış ve ihbarların asılsız oluğu belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...