HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trump ilk 35 günde 133 defa yalan söyledi

Düzenleyen: /
Trump ilk 35 günde 133 defa yalan söyledi
Donald Trump, Abd, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana 133 defa yalan ve yanlış bilgi verdiği belirtildi.

Amerikan Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk 100 gününü mercek altına aldı. Trump başkanlık koltuğuna oturmasının üzerinden 35 gün geçti.

Gazetenin iddiasına göre 35 gün içerisinde ABD Başkanı Donald Trump iç ve dış politika konusunda tam 133 defa yalan ve yanlış bilgiye başvurdu. Trump'ın günde ortalama 4 kez yalan ve yanlış bilgiye başvurduğu belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın hangi konularda yalan ve yanlış bilgi verdiği de gazete tarafından rakamlarla ortaya kondu.

Trump göçmen konusunda tam 24 kez yalan ve yanlış bilgiye başvurdu. Kendi özgeçmişi hakkında 18 kez yalan ve yanlış bilgi verirken, istihdam konusunda 17 kez kamuoyunu yanıltmaya çalıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından ise tam 34 defa yalan ve yanlış bilgi paylaştığı ortaya çıktı.

133 yalan ve yanlış bilginin ise Trump'ın önceden hazırlanmış konuşmalarına yerleştirildiği belirtildi.

Trump son olarak İsveç'in göçmen politikası üzerine yaptığı açıklamada gündeme gelmişti. Trump'ın açıklamaları sonrası İsveç, ABD'li yetkililerden izahat istemişti.

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz cumartesi günü düzenlediği mitingde, "Ülkemizi güvenli tutmalıyız. Almanya'da neler olduğuna bakın. Dün gece İsveç'te ne olduğuna bakın. İsveç, kim inanırdı buna İsveç çok sayıda sığınmacı kabul etti. Hiç hayal etmedikleri kadar sorunla karşı karşıyalar" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...