HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Paylaştığı videoda Müslümanları tehdit eden Kanadalıya ceza

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Paylaştığı videoda Müslümanları tehdit eden Kanadalıya ceza
Kanada, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Sosyal paylaşım sitesinde 2015 yılında paylaştığı bir videoda "Her hafta bir Müslüman öldüreceğim" diyen Pelletier'e 18 ay gözetim ve 100 saat kamu hizmetinde bulunma cezası verildi

Müslümanlara yönelik tehdit içerikli bir video hazırlayıp sosyal paylaşım sitesi YouTube'da paylaşan Kanada vatandaşı Jesse Pelletier'in (25) yargılandığı davada karar açıklandı.

Batman filmindeki Joker'in kullandığı maske ile yaptığı konuşmasını "Her hafta bir Müslüman öldüreceğim." mesajıyla paylaşan Pelletier, son kez hakim karşısına çıktı.

Montreal kentindeki Quebec Mahkemesi'nde Hakim Lori Renee Weitzman tarafından sorgulanan Pelletier, davranışlarından içtenlikle pişman olduğunu ve tutuklanmasından bu yana daha iyi bir kişi haline geldiğini söyledi.

Suçunu kabul edip özür dileyen Pelletier'in avukatı Diane Chartier de müvekkilinin alkol ve uyuşturucu tüketimini bıraktığını ifade etti.

Sosyal medyada video paylaşması yasaklandı

Hakim Weitzman, 2015 yılının kasım ayındaki paylaşımının ardından gözaltına alınarak hakkında dava açılan Jesse Pelletier'e önce 2 yıl hapis cezası verdi. Weitzman daha sonra bu cezayı, sanığın pişmanlığı ve iyi halini göz önüne alarak 18 ay gözetim ve 100 saat kamu hizmetinde bulunma cezasına çevirdi.

Kararda ayrıca Pelletier'in, sosyal medyada video paylaşmasına yasak konuldu ve psikolojik tedavi görmesine de hükmedildi.

Weitzman, Pelletier'in bu hükme aykırı davranması halinde 2 yıl hapis cezasının yürürlüğe girmesini de karara bağladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...