HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye Ortadoğu halkları için bir umut kapısıdır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye Ortadoğu halkları için bir umut kapısıdır'
Mısır, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Müslüman Kardeşler Davet Birimi Başkanı Prof. Dr. Şerif "Şu anda Türkiye'de yönetimde olanlar halkla beraber Ortadoğu'da çok önemli bir görev yürütüyor. Türkiye Ortadoğu halkları için bir umut kapısıdır." dedi.

Mısır'daki askeri darbeden sonra Türkiye'ye yerleşen  Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Davet Birimi Başkanı Prof. Dr. Abdulhalık Eş-Şerif,  bir programa katılmak için geldiği Diyarbakır'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam düşmanlarının Mısır ve Türkiye'nin güçlü olmasını istemediklerini söyledi.

Mısır'in İsrail'in sınırında olduğunu, bu nedenle Mısır'ın güçlü olmasının İsrail'in hesabına gelmediğini dile getiren Şerif, Türkiye'nin ekonomik olarak iyi bir noktada olduğu için güçlü olmasının istenmediğini belirtti.

"Rabia meydanındaki darbe başarısız olsaydı, İslam düşmanlarının bu ülkeyi yenmeleri mümkün değildi. Müslümanların durumu bu halde olmayacaktı." diyen Şerif, Türkiye'nin 15 Temmuz'da darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, "Rabia meydanında yapılan ile 15 Temmuz'da verilen mücadele aynıdır. Mısır'da yaşanan insanlık dışı olaylara hiçbir uluslararası güç itiraz etmedi." dedi.

Türkiye'nin Ortadoğu açısından önemine dikkati çeken Şerif, "Şu anda Türkiye'de yönetimde olanlar halkla beraber Ortadoğu'da çok önemli bir görev yürütüyor. Türkiye Ortadoğu halkları için bir umut kapısıdır. Bunun bu şekilde kalmasını Allah'tan niyaz ediyoruz." diye konuştu.

Şerif, Mısır'da ekonomik ve siyasi durumun çok kötü olduğunu, İhvan üyelerinden yaklaşık 100 bin kişinin evlerinde hapsolduğunu bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...