Rejim ile YPG birleşti

Düzenleyen:
Rejim ile YPG birleşti

DÜNYA Haberleri

El-Bab’ı Türk Ordusu’nun desteklediği Özgür Suriye Ordusu’nun el egeçirmesinin ardından kantonlarını birleştiremeyen terör örgütü YPG’nin yardımına daha Suriye rejimi koştu.

Aylarca ÖSO ve TSK’ya karşı savaşan DEAŞ’lı teröristler, El-Bab’ın 4 kilometre uzaklığında bulunan Tadif’te göstermelik olarak Suriye ordusu ile çatıştı. El-Bab’ı kaybederek ağır darbe yiyen DEAŞ’lı teröristler, Tadif’i rejim güçlerine bıraktı. Bunun ardından Suriye ordusu güneyden YPG’nin kontrolündeki Menbiç’e doğru ilerlemeye başladı. 12 saatte 11 kilometrelik alandan da çekilen DEAŞ, rejim ile YPG’nin birleşmesini sağladı. Terör örgütü YPG, Türkiye’nin tepkisini çekmemek için, Afrin-Menbiç arasında DEAŞ kontrolünde bulunan alanları rejim güçleri üzerinden birleştirmeyi hedefliyordu. YPG, böylece Türkiye’nin Suriye sınırı boyunca uzanan terör koridorunun eksik kalan 14 kilometrelik parçasını rejim üzerinden dolaylı olarak birleştirmiş oldu. Bu arada El-Bab’ın güneyinde ise ÖSO ile rejim çatıştı. ÖSO, 22 rejim askeri ve milisini öldürdü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...