Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Makedonya'dan Suriyeli sığınmacı çocuklara destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Makedonya'dan Suriyeli sığınmacı çocuklara destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Makedonya'da bu hafta "Suriyeli Sığınmacı Çocuklarla Dayanışma Haftası" ilan edilirken, bu kapsamda vatandaşlardan bağış toplanacağı ve özellikle ülkedeki genç nesli sığınmacılar konusunda bilinçlendirmek adına etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

Makedonya'da bulunan ilk dünya çocuk büyükelçiliği MEGAŞİ ile Legis Derneği tarafından düzenlenen etkinliğin amacının, gençlerde Suriyeli yaşıtlarının içinde bulunduğu durum ve savaşın etkilediği insanların ihtiyaçları konularında farkındalık yaşatmak olduğu kaydedildi.

MEGAŞİ Müdürü Dragi Zmijanac, ülkedeki çocuk ve gençleri savaşın mağdur ettiği bu insanlara nasıl yardım etmeleri ve onlarla nasıl dayanışma içinde olmaları konusunda bilinçlendirmek istediklerini vurgulayarak, ülkedeki okullarda en az bir dersin bu konuya ayrılması hususunda çağrı yaptı.

Kampanyanın amacının, sığınmacılara Makedonya vatandaşlarının da katkısını sağlamak olduğunu aktaran Zmijanac, Makedonya'nın daha önce de bu bölgelerde yaşanan kriz ve savaşlarda mağdur olan çocuklara yardım ettiğini söyledi.

Legis Derneği Başkanı Jasmin Rexhepi de sığınmacıların ve özellikle sığınmacı çocukların durumuna ilişkin programlar yayınlamaları konusunda medya kuruluşlarına çağrıda bulunarak, Makedonya'da halen 130 sığınmacı olduğunu ifade etti.

Ülkedeki sığınmacı kamplarının Balkanlar'daki en iyi kamplar arasında yer aldığını aktaran Rexhepi, "Buradaki en büyük sorun, bu kamplardaki sığınmacıların özgür olmaması ve çocuklarının eğitime devam edememesi." dedi.

Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşların bağışlarını internet üzerinden veya marketlere yerleştirilen bağış kutularına ya da banka hesap numaralarına yapabilecekleri, toplanan yardımların Suriyeli sığınmacı çocuklara gönderileceği bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...