Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara zulüm sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara zulüm sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Merkezi Bangladeş'te bulunan basın kuruluşu, Myanmar'da Arakanlı Müslümanların sistematik bir şekilde cinsel istismara maruz kaldığını ortaya koyan bir rapor yayımladı.

Kar amacı gütmeyen bir basın kuruluşu olan Kaladan Press Network, Arakan eyaletinden Maungdaw bölgesine kaçan 21 Arakanlı Müslüman kadınla yaptığı röportaja dayandırdığı raporda, Myanmar güvenlik güçlerinin 70'ten fazla kadına ve genç kıza tecavüz ettiğini bildirdi.

Röportaja katılan kadınların hepsinin eşini, yarısının da çocuklarını kaybettiği belirtilen raporda, röportaj yapılan 21 kadından 15'inin ya cinsel şiddete uğradığı ya da buna şahit olduğu aktarıldı.

En az 70 kadının askerler ve milisler tarafından ya tecavüz edilirken görüldüğüne, ya tecavüz için kaçırıldığına ya da tecavüz edildikten sonra bulunduğuna işaret eden raporda, bu tür olayların genellikle kadınların köylerinin dışında silah zoruyla toplandıklarında yaşandığı ifade edildi.

Kadınların anlattıklarına bakıldığında sivillere yönelik geniş çaplı istismarların büyük ölçüde benzerlik gösterdiğine işaret edilen raporda, "Bu durum, istismarların sistematik bir şekilde yapıldığına dair güçlü bir kanıt sunmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Bu arada raporda yer alan röportajları gerçekleştiren Arakanlı avukat Razia Sultana, yaptığı basın açıklamasında, "Myanmarlı yetkililer gerçeği her düzeyde gizliyor. Myanmar hükümeti bu zulmü inkar etmeyi bırakmalı ve ordusunu sorumlu tutmalıdır." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...