HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kuzey ve Güney Kore birbirini uyardı

Düzenleyen: /
Kuzey ve Güney Kore birbirini uyardı
Kuzey Kore, Güney Kore, Haber

DÜNYA Haberleri

Güney Kore ve ABD yıllık ortak tatbikatına başlarken Seul hükümetinden Kuzey Kore'ye uyarı geldi.

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore'nin 1 Mart Bağımsızlık Hareketi'nin 98. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, geçici Devlet Başkanı ve Başbakan Hwang Kyo-ahn, Kuzey Kore ile başa çıkmaya hazır olduğunu belirtti.

Hwang, "Seul-Washington ittifakına bağlı olarak Kuzey Kore'den gelen herhangi bir provokasyon ya da tehdidi ağır şekilde cezalandıracağız." dedi.

Güney Kore Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD ile başlatılan "Yavru Kartal" tatbikatının nisan sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Bu yılki tatbikat, ülkeye Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sistemi yerleştirilmesine olanak sağlayacak arazi takasının sonuca ulaşmasının hemen sonrasına denk geldi.

Kuzey Kore'den Güney Kore ve ABD'ye tehdit

Kuzey Kore, Güney Kore ve ABD'nin düşmanca tavırlarını devam ettirmesi halinde nükleer kapasitesini geliştirmeye devam edeceğini açıkladı.

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA'nın haberine göre, Kuzey Kore Asya-Pasifik Barış Komitesinin bir sözcüsü, "Kuzey Kore'nin kendi topraklarında, sularında ve hava sahasında attığı tüm askeri adımlar ve ısrarcı nükleer tehditleri, ABD ve bağlı güçlerinin şantajlarına karşı kendi meşru savunma hakkıdır." dedi.

Sözcü, Güney Koreli yetkililere, Kuzey Kore'nin öz savunma önlemlerini mantıksız bir şekilde provokasyon olarak nitelendirmekten vazgeçmesi ve kendi kaotik iç işleriyle uğraşması uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...