HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

PKK, Sincar Dağı'nda tünel kazmaya başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PKK, Sincar Dağı'nda tünel kazmaya başladı
Pkk, Sincar, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Musul vilayetine bağlı Sincar İlçe Kaymakamı Mehma Halil, terör örgütü PKK'nın bölgedeki varlığını güçlendirip, DEAŞ gibi tüneller kazmaya başladığını belirtti.

Terör örgütü PKK'nın bölgeden çekilmeyeceğine dönük sinyaller verdiğini aktaran Halil, AA muhabirine "PKK militanları son dönemlerde Şengal'deki (Sincar) kamplarını genişletip güçlendirmeye başladı. Bu gelişme de örgütün öyle kolay bir şekilde bölgeden çekilmeyeceğine işaret ediyor." dedi.

PKK'nın Sincar Dağı'ndaki faaliyetlerine dair Halil, "PKK, Şengal Dağı başta olmak üzere elinde tuttuğu bazı bölgelerde tüneller kazmaya başladı. DEAŞ teröristleri gibi tünel kazıp, olası bir hava saldırısından kendilerini korumayı amaçlıyorlar. Şengal Dağı ve ilçesinde tünel kazılması endişe verici. Örgüt tehlikeli planlar peşinde." diye konuştu.

"ABD, PKK'ya baskı uygulama sözü verdi"

ABD'li yetkililerle PKK'nın Sincar'daki varlığına ilişkin yaptıkları görüşmenin sonuçlarına da değinen Halil, "ABD, PKK'nın Şengal'den çekilmesi için örgüte baskı uygulayacağı sözünü Ezidilere verdi. Bize destek verdiklerini, PKK'nın Şengal'de işinin olmadığını söylediler. Ancak şimdiye kadar herhangi bir adım atılmadığı gibi PKK militan sayısı da her geçen gün artıyor." dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...