HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Myanmar ordusundan, Müslüman avukatın öldürülmesine ilişkin açıklama

Düzenleyen: /
Myanmar ordusundan, Müslüman avukatın öldürülmesine ilişkin açıklama
Myanmar, Haber

DÜNYA Haberleri

Myanmar Genelkurmay Başkanı, Müslüman insan hakları savunucusu avukat Ko Ni cinayetinde silahlı kuvvetlerin herhangi bir dahli bulunmadığını savundu.

Myanmar'da 29 Ocak'ta uğradığı silahı saldırıda hayatını kaybeden, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii'nin partisi Ulusal Demokrasi Birliğinin (NLD) hukuk danışmanı, Müslüman insan hakları savunucusu U Ko Ni'nin öldürülmesinde ordunun dahli olmadığı belirtildi.

Myanmar Times gazetesinde yer alan habere göre, Genelkurmay Başkanı Mya Tun O, başkent Nepido'da düzenlediği basın toplantısında, suikaste ilişkin yürütülen soruşturmada, iki emekli ordu mensubunun polis tarafından sorgulandığını doğruladı.

Silahlı kuvvetlerin cinayette herhangi bir dahli bulunmadığını savunan Tun O, basın mensuplarının, "Cinayetin arkasında herhangi bir organizasyonun bulunup bulunmadığına" ilişkin sorusuna ise "Diyelim ki olayın arkasında bir kurum veya örgüt var ki olabilir, bu polisin yaptığı soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır ancak şu anda bu kanıya varmak için elimizde yeterli delil yok." yanıtını verdi.

Eski ordu mensupları U Aung Zaw Win ve U Lin Zaw Tun'un, hala cinayet ile ilgili gözaltına alınan 73 şüpheli ile sorgulandığı bildirildi.

Basın mensuplarının, "Zaw Tun'un orduda kritik danışmanlık görevlerinde bulunmuş emekli bir albay olduğunu" hatırlatması üzerine, Tun O, "Bu konuda herhangi bir bilgimiz yok. Eğer cinayette rolü varsa soruşturulur. Zaw Tun'un cinayette rolü varsa bile bu ordunun suça iştirak ettiği anlamına gelmez." değerlendirmesinde bulundu.

Anayasal konulardaki uzmanlığıyla tanınan, ılımlı bir Müslüman ve insan hakları savunucusu Ko Ni, Myanmar anayasasının silahlı kuvvetlere olağanüstü yetkiler tanıyan hükümlerinin değiştirilmesi konusunda Suu Çii ve NLD'ye hukuk danışmanlığı yapmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...