HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kim'in üvey kardeşi suikastında iki kadın hakim karşısında

Düzenleyen: /
Kim'in üvey kardeşi suikastında iki kadın hakim karşısında
Kim Suikastı, , Haber

DÜNYA Haberleri

Malezya'da öldürülen Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam cinayetine karışan iki kadının yargılanmasına başlandı. İki kadın suçlu bulunursa idamla yargılanacak.

Malezya'nın Selangor eyaletindeki Sepang adliyesinde Kim Jong-nam suikastına karışan Vietnam vatandaşı 28 yaşındaki Doan Thi Huong ile Endonezya vatandaşı 25 yaşındaki Siti Ayşe'nin yargılanmasına yoğun güvenlik önlemleri altında başlandı.

Siti Ayşe'nin bir numaralı, Doan Thi Huong'un da iki numaralı sanık olarak yargılandığı duruşmada, zanlıların suçlu bulunmaları halinde Malezya ceza yasasının 302. maddesince idam cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

Suçlamaların sanıklara okunmasının ardından, Doan Thi Huong, "Kendisine yöneltilen suçlamayı anladığını ancak cinayeti işlemediğini" söyledi.

Kim'in üvey kardeşi suikastında iki kadın hakim karşısında

Sanık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada savcılık, davanın yüksek mahkemeye taşınmasından önce soruşturma dosyasını tamamlanmak için 6 haftalık süre talebinde bulundu.

Vietnam ve Endonezya büyükelçiliklerinden yetkililerin katıldığı duruşmanın bazı ulusal ve uluslararası basın mensuplarınca da izlenmesine izin verildi.

Mahkeme heyeti, ikinci duruşmanın 13 Nisan'da yapılacağı açıkladı.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam, 13 Şubat'ta Kuala Lumpur'daki havalimanında uğradığı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Kim'in üvey kardeşi suikastında iki kadın hakim karşısında

Olayın ardından havalimanı güvenlik kameralarındaki görüntülerden önce Siti Ayşe otel odasında yakalanmış sonra da Doan Thi Huong, ülkeyi terk etmek isterken havalimanında gözaltına alınmıştı.

Endonezya, Vietnam, Malezya ve Kuzey Kore vatandaşı 4 kişinin gözaltına alındığı olayda, Malezya Emniyet Müdürlüğü cinayetin planlayıcıları olduğunu ileri sürdüğü 4 kişinin Jakarta-Dubai-Vladivostok üzerinden Pyongyang'a geçtiklerini ve Interpol aracılığıyla arandıklarını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...