HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AB'den 'Almanya'daki PKK gösterisi'ne ilişkin açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB'den 'Almanya'daki PKK gösterisi'ne ilişkin açıklama
Ab, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

AB, PKK’nın Almanya’da hafta sonu düzenlediği gösteriye rağmen terör örgütleri listesine alınmasına ilişkin kararın uygulanmakta olduğunu ileri sürdü.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, günlük basın toplantısında, terör örgütü PKK yandaşlarının Almanya’da düzenlediği gösteriye ilişkin açıklama yaptı.

AA muhabirinin, "Türk bakanlara izin vermeyen Alman hükümet ve yerel yetkililerin terör örgütü üyelerinin etkinlik düzenlemesine izin vermesini AB olarak nasıl görüyorsunuz?" sorusu üzerine Kocijancic, kararın üye ülkelerin yetki alanına girdiğine ilişkin geçen haftaki açıklamalarına atıfta bulundu.

"Bu bir zorunluluk olmayı sürdürüyor"

PKK’nın hem AB kurumları hem de 28 üye ülke tarafından terör örgütleri listesine alındığını anımsatan Kocijancic, "Bu karar uygulanmakta. Türk yetkilileri de hem AB kurumlarının hem de üye devletlerin bu konuda yaptıklarına ilişkin olarak bilgilendiriyoruz. Bu bir zorunluluk olmayı sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...