HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Avrupa Birliği’nden İngiltere’ye 50 milyar sterlinlik 'boşanma tazminatı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avrupa Birliği’nden İngiltere’ye 50 milyar sterlinlik 'boşanma tazminatı'
Ab, İngiltere, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Komisyonu Başkanı Juncker, İngiltere’nin AB'den ayrılmasının İngiltere’ye toplam maliyetinin yaklaşık 50 milyar sterlin olacağını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılmasının (Brexit) İngiltere’ye toplam maliyetinin yaklaşık 50 milyar sterlin (62 milyar ABD doları) olacağını söyledi.

Juncker, İngiliz yayın kurumu BBC’ye verdiği röportajda, “Bilimsel olarak İngiltere’nin yükümlülüklerinin neler olduğunu hesaplamalıyız. Buna göre bir fatura ödenmek zorunda.” ifadelerini kullandı.

Juncker, İngiltere’nin toplamda ödemesi gereken meblağın basında yer aldığı gibi 50 milyar sterlin seviyesinde olup olmadığının sorulması üzerine, “Yaklaşık olarak o seviyede.” şeklinde cevap verdi.

Juncker, İngiltere’nin AB’ye ödemesi gereken meblağın İngiliz Parlamentosunun eski taahhütlerini yansıtacak şekilde olacağını söyledi.

"Başarısızlık ve trajedi"

İngiltere’nin AB’den ayrılmasından dolayı üzüntü duyduğunun altını çizen Juncker, “Bu başarısızlık ve trajedi. İngiltere ayrıldığında, referandumun yapıldığı zamanda olduğu gibi üzüleceğim. İngiltere konusunda asla düşmanca bir tavır içerisinde değilim. Dostça ve adil bir şekilde müzakere edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Juncker, “İngiltere’de yaşayan AB vatandaşlarının, AB’de yaşayan İngiliz vatandaşlarının haklarını korumak konusunda kararlıyım. Bu bir pazarlık değil. İnsan onuruna saygı duymakla ilgilidir.” şeklinde konuştu.

İngiltere Başbakanı Theresa May, 29 Mart tarihinde AB’den resmen çıkış sürecini başlatacak olan 50. maddeyi yürürlüğe sokacağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...