HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini’den Brexit çıkışı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB Yüksek Temsilcisi Mogherini’den Brexit çıkışı
Ab, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, "Brexit sonrası birçokları çöküş döneminin başlayacağını söylüyordu. Yarın, birleşik halde daha güçlü olduğumuzu göstereceğiz." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İngiltere’nin birlikten ayrılma kararı (Brexit) sonrasında AB’nin çökeceği tezini dile getirenlere aksine daha güçlü olduklarını göstereceklerini söyledi.

AB’nin temeli olarak kabul edilen 1957 tarihli Roma Anlaşması’nın 60. yıl dönümünü törenleri dolayısıyla Roma’da bulunan Mogherini, İtalya Temsilciler Meclisindeki etkinliğe katıldı.

Mogherini, burada yaptığı konuşmada, AB’nin bir dönem barışın düşü olduğunu, bugün ise vazgeçilmez bir hal aldığını ifade etti.

Brexit ile sarsılan birliğin halen güçlü olduğunu dile getiren Mogherini, yarınki Roma Anlaşması’nın 60. yıl dönümüne atıfta bulunarak, "Sadece 9 ay önce referandumdan Brexit çıkmasının ardından birçokları çöküş döneminin başlayacağını söylüyordu. Yarın, birleşik halde daha güçlü olduğumuzu göstereceğiz." dedi.

AB Yüksek Temsilcisi, AB’nin geleceğine ilişkin somut önerilerin ortaya konması gerektiğini dile getirirken, birlikte yaşatılan bu Birliğin geliştirilmesi ve bugüne kadar inşa edilenlere iyi bakılması gerektiğini vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...