HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Esad güçleri Rakka yolundaki son engeli de aştı

Düzenleyen: /
Esad güçleri Rakka yolundaki son engeli de aştı
Abd, Ypg, Esad, Haber

DÜNYA Haberleri

DEAŞ'ın elinde olan Rakka'ya yönelen Esad güçleri Halep bölgesindeki Deyr-Hafir'i kontrol altına aldı. Terör örgütü YPG ile Esad rejiminin aynı anda Rakka'ya yönelmesi dikkati çekti.

Rakka'yı DEAŞ'tan almak için harekete geçen terör örgütü YPG ile birlikte Esad rejim güçleri de kente yöneldi.

Sputnik'e konuşan olay yerinden bir kaynak, Esad rejimi güçleri ve terör örgütü DEAŞ arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirterek, "Suriye ordusu, kenti kuşatarak çevresindeki tüm köyleri aldıktan sonra IŞİD'e karşı taarruza geçti" dedi.

ESAD REJİMİ RAKKA'YA ÇOK YAKLAŞTI

Halep kenti ve Fırat nehri arasında yer alan Deyr-Hafir, Esad Rejiminin Rakka yolundaki son büyük engel olarak gösteriliyordu. Kenti, Menbiç ve El Bab'dan kaçan teröristler kontrol ediyordu.

Terör örgütü YPG'nin de Rakka sınırındaki köyleri aldığı iddia edilmişti. Esad güçleriyle terör örgütü YPG'nin bu denli organize gitmesi operasyonun birlikte yürütüleceği izlenimini verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...