ABD vizesi almak çok zorlaşıyor

Düzenleyen:
ABD vizesi almak çok zorlaşıyor

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın, geçen hafta bütün dünyadaki ABD diplomatik misyonlarına, vize başvurularında daha sıkı güvenlik incelemesi yapılması için talimat verdiği ortaya çıktı.

Yeni talimata göre vize başvurusu yapan kişilere, son 15 yıldaki seyahat geçmişi, ikamet ettiği adresler ve çalıştığı iş yerleri ile son 5 yıldaki e-posta adresleriyle birlikte sosyal medya hesapları sorulabilecek. Ayrıca İran, Suriye, Libya, Yemen, Somali ve Sudan’dan ABD’ye yapılacak vize başvurularında kişilere “daha önce terör örgütü DEAŞ’ın kontrol ettiği bir bölgede bulunup bulunmadıkları” sorulacak. Tillerson’ın konsolosluk görevlilerine, “Güvenlik endişesi duyduğunuz herhangi bir durumda başvuruyu reddetmekte tereddüt etmeyin” dediği öğrenildi. Yeni uygulama ile zaten uzun süren Amerikan vizesi prosedürünü daha da uzayacağı tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...