HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye ile saat farkı 1’e düşecek

Düzenleyen:
Türkiye ile saat farkı 1’e düşecek
Saat, Yaz Saati Uygulaması, Kış Saati Uygulaması, Saatleri İleri Alındı Mı, Avrupa, Türkiye, Haber

DÜNYA Haberleri

Avrupa ülkeleri yaz saati uygulamasına bu gece geçiyor. Cumartesini pazara bağlayan gece saatler 02.00’den 03.00’e alınacak.

Türkiye daha önce kış saati uygulamasına geçmediği için Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İtalya, İsveç, İsviçre, Danimarka gibi Avrupa ülkeleriyle arasındaki saat farkı 2’den 1’e, İngiltere ile 3’ten 2’ye düşecek. Türkiye’de saatler aynı kalacak. Bakanlar Kurulu'nun aldığı, 7 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla, 30 Ekim'den itibaren, saatlerin 1 saat geri alınmasına son verilerek, yaz saati kalıcı hale getirilmişti. Böylece 1973'ten bu yana her yıl, Mart'ta 1 saat ileri alınan saatlerin, Ekim'de bir saat geri alınması uygulamasına son verilmiş zaman GMT+3 diliminde sabitlemiş olmuştu. Uygulama ile Türkiye'nin Ortadoğu ve bazı Afrika ülkeleriyle saat farkı ortadan kalkmış, Avrupa ülkeleriyle saat farkı 1 saatten 2 saate, İngiltere ile de 2 saatten, 3 saate çıkmıştı. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...