HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Avrupa Birliği üyeleri gelecek 10 yıllarına yön verecek bildiriyi imzaladı

Düzenleyen: /
Avrupa Birliği üyeleri gelecek 10 yıllarına yön verecek bildiriyi imzaladı
Ab, Haber

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği üyeleri, bundan tam 60 yıl önce birliğin temellerinin atıldığı Roma'da birliğin gelecek 10 yılına yön verecek bildiriye imza attı.

Avrupa Birliği'nin (AB) temellerinin atıldığı Roma Antlaşması'nın 60'ıncı yıldönümü, 27 üye ülke devlet ve hükümet lideri ile AB kurumlarının başkanlarının katılımıyla Roma'da kutlandı. Zirvede, birliğin gelecek 10 yılına yön verecek Roma Bildirisi imzalandı.

60 YIL ÖNCE TEMELLERİ ATILDI

Birlikten çıkma kararı alan İngiltere'nin katılmadığı zirve, 25 Mart 1957 tarihinde 6 ülkeyle AB'nin temellerinin atıldığı Campidoglio Tepesi'ndeki Conservatori Sarayı'nın Orazi ve Curiazi Salonu'nda gerçekleştirildi. Kuruluşundan bu yana ilk defa bir üyesinin ayrılma kararı aldığı AB zirvesi, mülteci ve mali borç krizi ile terör saldırıları, birliğe yönelik güven bunalımı ve "çok vitesli bir Avrupa" modeli tartışmaları gölgesinde yapıldı.

4 HEDEFTEN OLUŞAN 3 SAYFALIK BİLDİRGE

AB'nin yürüttüğü politikaların yasal temelini oluşturan Roma Antlaşması'nın gözden geçirildiği zirvede, 4 hedeften oluşan 3 sayfalık bir bildirge yayımlandı. Bildirgeye, tüm AB üyesi ülkelerin liderleri ve AB kurumlarının başkanları imza attı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...