Bulgarların seçim oyunu

Düzenleyen:
Bulgarların seçim oyunu

DÜNYA Haberleri

Bulgaristan’daki bugün yapılacak seçimlerde Türkiye’de oy kullanacak çifte vatandaşlara, sandık kurulu huzurunda Kiril alfabesiyle kimseden yardım almadan dilekçe yazma mecburiyeti getirildi.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan, “Bu dilekçeleri Kiril alfabesini bilmeyenler sandık dışında doldururken eskiden dernek olarak biz destek veriyorduk. Fakat bu seçimlerde Bulgaristan bunu yasakladı. Bu insanların ana dili Türkçe. Çoğu Kiril alfabesini bilmiyor. Bulgaristan, Türklerin oy kullanmasını engellemek için böyle bir uygulamaya gitti. Ayrıca daha önce Türkiye genelinde 141 olan sandık sayısı bu sene 35’e düşürüldü. Bu uygulamalar demokrasiyle bağdaşmıyor” dedi. Bu arada Edirne Valiliği’nde Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı, Bulgaristan’ın Şumnu şehrinde gözaltına alınarak ‘ulusal güvenliği tehdit’ ettiği gerekçesiyle sınır dışı edildi. AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu ve Sofya’daki elçilikte görevli din ateşesi Ulvi Ata’nın da ‘istenmeyen yabancılar’ listesine alınarak Bulgaristan’a girişlerinin yasaklandığı öğrenildi. 7 milyon nüfuslu Bulgaristan’da 700 bin Türk yaşıyor. Türkiye’de yaşayan yaklaşık 200 bin Bulgaristan kökenli Türk’ün üçte birinin seçimlerde oy kullanması bekleniyor. Irkçı Bulgarlar da Türkiye’de yaşayan Bulgar vatandaşlarımızın oy kullanmasını engellemek için iki gündür yol kaptama eyleminde bulunuyordu. İHA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...