HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD, Yemen savaşında daha aktif rol arayışında

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD, Yemen savaşında daha aktif rol arayışında
Yemen, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanı Mattis, Obama yönetiminin Yemen'deki çatışmalar için getirdiği askeri destek kısıtlamalarının kaldırılmasını istedi.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Yemen'deki iç savaşta İran destekli Şii Husilere karşı Körfez ülkelerine daha fazla askeri destek sağlamak üzere Beyaz Saray'dan eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde getirilen askeri yardım kısıtlamalarının kaldırılmasını talep ettiği bildirildi.

The Washington Post gazetesinin Trump yönetiminden üst düzey isimlere dayandırdığı habere göre, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, bu ay içinde Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. ­McMaster'a gönderdiği talep notunda, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından Yemen'de sürdürülen operasyonlara yönelik "sınırlı desteğin", "ortak tehdide" karşı mücadeleye katkı sağlayacağını vurguladı.

Gelecek hafta üst düzey ulusal güvenlik danışmanlarından oluşan prensipler komitesinde görüşülecek olan talebin, somut asker desteğini içermediği kaydedildi.

Mattis ve Pentagon yetkililerinin Obama döneminde getirilen askeri yardım kısıtlamalarının kaldırılmasını, böylece her adımda Beyaz Saray'ın onayını almaya gerek olmadan operasyonlara keşif, istihbarat, ikmal ve planlama desteği sağlanmasının yolunun açılmasını talep ettiği bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...