HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Almanya'nın tüm foyası ortaya çıktı

Düzenleyen: /
Almanya'nın tüm foyası ortaya çıktı
Almanya, Türkiye, Merkel, Haber

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın Türk imamlara yönelik başlattığı soruşturmanın altından Adalet Bakanı Heiko Maas çıktı.

Almanya’nın imamlara yönelik başlattığı soruşturmanın altından Adalet Bakanı Heiko Maas çıktı. Casusluk soruşturmasını yürüten savcı, imamlar hakkında bilgi bulamadı. Bunu öğrenen Maas, savcıyı ayağına çağırarak talimat verdi.

Almanya Federal Başsavcılığı, DİTİB imamlarına yönelik FETÖ yapılanması hakkında bilgi topladığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Ancak savcı, 55 gün süren soruşturma ve incelemelerinde elde tutulur bir delile ulaşamadı. Bunun üzerine yargısının bağımsız olduğunu iddia eden Almanya hükümeti, savcı üzerinde siyasi baskı oluşturmak üzere harekete geçti.

BASKI ALTINA ALMA PEŞİNDE

Bakan Heiko Maas'ın Federal Başsavcı Peter Frank'ı geçtiğimiz çarşamba günü konuyla ilgili Bakanlığa çağırdığını belirtti. Maas'ın savcıdan 2 saat boyunca izahat aldığı öğrenildi. Soruşturma sürecini hukuk sürecinden alıp siyasileştiren Alman bakanın, dosyaya bakan savcı hakkında soruşturma başlatmaya hazırlandığı belirtildi. Soruşturmanın ise dosyadaki önemli bilgilerin silindiği ve dosyanın üstünün örtülmeye çalışıldığı iddiası üzerine başlatılacağı kaydedildi.

FETÖ DESTEKÇİSİNİN VERDİĞİ BİLGİ DELİL OLDU

Almanya'da FETÖ organizasyonlarına yoğun destek veren Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck'in savcıya 18 Mart'ta iki elektronik posta ve bir faksla Türk Diyanet İşlerinin önemli bir yöneticisinin Almanya'da olduğuna dair verdiği bilgi bakanlığın iddiasına delil olarak gösteriliyor. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Christian Lange'nin bakanlığa çağrıldığını doğruladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...