HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Müslim: Rakka’yı da federal yapıya katacağız

Düzenleyen: /
Müslim: Rakka’yı da federal yapıya katacağız
Rakka, Haber

DÜNYA Haberleri

PYD lideri Salih Müslim, Rakka’yı ele geçirdikten sonra kurdukları “federal sisteme” dâhil edeceklerini açıkladı

ABD destekli olan ve ana omurgasını terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), koalisyon güçlerinin desteğiyle 2014 yılından beri DEAŞ’ın elinde bulunan Rakka yakınlarındaki Tabka Barajı ve hava üssünü denetimini ele geçirdi. SDG militanları havadan koalisyon güçlerinin, karadan ABD Deniz Piyadelerinin desteği ile ilerlerken PYD lideri Salih Müslim, örgütün Rakka planını açıkladı. DEAŞ’tan kurtarılmasından sonra kentin nasıl yönetileceğine “Rakka halkının” karar vereceğini söyleyen Müslim, ancak kendilerinin Rakka’nın “demokratik federal sisteme dâhil olmasını” beklediklerini söyledi. Tek endişelerinin Rakka halkının her şey hakkında söz sahibi olması olduğunu savunan Müslim “Rakka, dost eller tarafından yönetilmesi gerekiyor. Aksi takdirde Rakka’nın tüm Suriye’ye, özellikle ‘özerk yönetimlerin’ bulunduğu federal sisteme tehdit oluşturacak” dedi. PYD’nin öncülük ettiği Suriye Demokratik Konseyi, geçen aralık ayında “Kuzey Suriye Federasyonu”nu ilân etmişti. Bu Federasyon, henüz Suriye, Rusya ya da ABD tarafından tanınmıyor. 
FIRAT’TAN EK KUVVET
Bu arada ABD’nin geçtiğimiz hafta Rakka operasyonu kapsamında havadan indirdiği YPG militanları bölgedeki militan sayısını artırıyor. SDG militanları dün ele geçirdikleri Tabka’ya Fırat Nehri üzerinden yeni kuvvet gönderdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...