İskoçya, İngiltere'den ayrılmak için referanduma gitme kararı aldı

Düzenleyen:
İskoçya, İngiltere'den ayrılmak için referanduma gitme kararı aldı

DÜNYA Haberleri

İskoçya Parlamentosu, İngiltere'den ayrılmak amacıyla ikinci bir bağımsızlık referandumu yapılması konusundaki teklifi kabul etti. Süreç İskoçya'nın istediği gibi giderse, İngiltere bölünecek.

İskoçya Birinci Bakanı Sturgeon'un İngiltere'den ayrılmak amacıyla ikinci bir bağımsızlık referandumu yapılması konusundaki teklifi, parlamento tarafından desteklendi.

AB'DEN AYRILMAMAK İÇİN REFERANDUM

Sputnik'in haberine göre, İskoçya Birinci Bakanı Sturgeon, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmamak için Birleşik Krallık'tan ayrılmak istediklerini dile getiriyordu. Sturgeon, İngiltere'den ayrılmak amacıyla ikinci bir bağımsızlık referandumu yapılması konusunda görüşmeler başlatmıştı.

İskoçya, İngiltere'den ayrılmak için referanduma gitme kararı aldı

İNGİLTERE PARLAMENTOSU'NA RESMİ BAŞVURU YAPILACAK

Sturgeon'in başkanlık yaptığı İskoçya Ulusal Parti'nin (SNP) vekilleri, Yeşiller'in desteğiyle gereken oy çoğunluğunu elde ederken Birinci Bakan, yeni referandum için İngiltere Parlamentosu'na resmi başvuruda bulunma hakkını almış oldu.
Referandumun, 2018 yılının sonbaharı ile 2019 yılı bahar ayları arasındaki dönemde yapılması planlanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...