HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa ihlalleri kınandı

Düzenleyen: /
İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa ihlalleri kınandı
Mescidi Aksa, İsrail, Kudüs, Haber

DÜNYA Haberleri

İsrail parlamentosu Knesset'teki Arap vekilleri çatısında altında toplayan Birleşik Arap Listesinden Kudüs Komitesi Başkanı Ahmed et-Tıybi, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa muhafızlarını gözaltına almasını kınadı.

Tıybi, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa muhafızlarından 10 kişiyi gözaltına almasını kınayarak, tansiyonu yükseltecek bu eyleme karşı tepki gösterdi.

Ahmed et-Tıybi, "Aksa'da görevlerini yapan muhafızlar, İsrail Tarihi Eserler Dairesi yetkililerinin Aksa'nın avlusundan taş almasını engellediği için gözaltına alındı." ifadesini kullandı.

Mescidin korunmasında büyük rol oynayan muhafızlardan övgüyle söz eden Tıybi, İsrail polisinin korkutma çabalarının sonuçsuz kalacağını ve Aksa muhafızlarının görevini yapmasına engel olunamayacağını vurguladı.

Tıybi, İsrail yönetimine, "Aksa ve çevresinde gerginlik oluşturacak tahrik edici adımlardan uzak durması, tutukluları derhal serbest bırakması ve Aksa muhafızlarının işlerine müdahale etmemesi" çağrısında bulundu. 

İsrail polisleri, Mescid-i Aksa'nın avlusundan taş almak isteyen İsrail Tarihi Eserler Kurumu memuruna engel olması üzerine 10 Aksa muhafızını gözaltına almış, daha sonra 5'ini serbest bırakmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...