HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

UNICEF'ten 4 ülke için açlık uyarısı

Düzenleyen: /
UNICEF'ten 4 ülke için açlık uyarısı
Unicef, Haber

DÜNYA Haberleri

UNICEF'ten Somali, Nijerya, Yemen ve Güney Sudan'da 22 milyon çocuğun yardıma ihtiyacı olduğu bildirildi. Bu ülkelerdeki 1,4 milyon çocuğun da aşırı gıdasızlık nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

UNICEF'ten yapılan "zaman tükeniyor" başlıklı açıklamada, söz konusu dört ülkede yaklaşık 22 milyon çocuğun yerlerinden edildiği, aç ve hasta olarak eğitimden mahrum kaldığı belirtildi.

Yaklaşık 1,4 milyon çocuğun da aşırı gıdasızlık nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu vurgulanan açıklamada, bu çocuklara acil yardım ulaştırılması için 255 milyon dolara ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UNICEF Acil Durum Programı Direktörü Manuel Fontaine, "2011'de Somali'de açlık ilan edildiğinde sayısı belirsiz çocuğun çoktan hayatını kaybettiğini öğrenmiştik. Bunun tekrarlanmasına izin veremeyiz." ifadelerini kullandı.

Ölüm riski altındaki çocukların daha fazla yardımsız bırakılamayacağını kaydeden Fontaine, toplanacak fonların bu dört ülkedeki çocukların gıda, sağlık ve hijyen ihtiyaçları için kullanılacağını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...